Oct 10, 2013

LOVE YOU FOR A THOUSAND YEARS

Assalamualaikum..

Tanggal 23/9/2013 lps, merupakan hari lahir encik hubby..
Tiada apa yg special utk encik hubby yg aku beri, hanyalah sebuah movie maker utk santapan hati..
Sengaja aku abadikan video ini di dalam blog, manalah tahu andainya aku yg dijemput pergi dahulu..
moga dapatlah encik hubby godek2 kembali di suatu masa nnti,
sebagai pengubat hati mengenang kisah silam di kala sunyi..
Begitulah seandai berlaku perkara disebaliknya..setiap yang hidup,pasti akan kembali..
Wallahualam..

Walaupun pada mulanya ada sedikit teknikal error dgn video ni.
Atas bantuan encik hubby, ianya berjaya di atasi..
Malu dkt encik hubby, konon2 nk bt surprise utk dia, tp x menjadi..huhu..
Aku ni bknlah pakar IT, nk hasilkan video semudah ini pun haruslah study bermgu2 mencari informasi..
Akhirnya..yeayyy..sedikit sentuhan listrik encik hubby, video ini bole dimainkan..
Cuma ada sedikit timing lari drpd setting asalnya, tapi x mengapalah..at least bole jgk tgk.
X sangka pula, video x seberapa yg aku nukil kan ini
bisa mengalirkan airmata encik hubby tatkala dipersembahkan kpdnya.
Semua kenangan terindah kami dr zaman awal percintaan shggalah ke harini aku titipkan disini..
Ada cerita disebalik lagu ini..

♥ Utk Abang ♥
Tiada kata seindah bahasa yg mampu omey ucapkan..
Hanya Allah shj yg mampu membalas semuanya atas segala kasih sayang & pengorbanan yg telah diberikan buat omey & dania..
Terima kasih kerana sudi memilih omey sbg suri hati..
terima kasih juga kerana memilih omey yg x punya apa2 ini, hanyalah seorang gadis kampung.. 
Budak hingusan baru lepasan sekolah yg masih terkebil2 mengejar cita2. 
Juga masih terawang-awang masa depannya..
Sedangkan abang waktu itu sudah berkerjaya..Jejaka idaman Malaya..
Cikgu glamer yg semua pelajar tergila-gila..
Takut sebenarnya utk berdampingan dgn abang..terasa kita sgt tidak sepadan..

One step closer..one step closer..
Perasaan takut & ragu-ragu itu bertukar menjadi rindu..
perbezaan usia bkn lg persoalannya..yg penting kita sehati sejiwa..
 abg suka buat lawak & omey suka ketawa..

Walaupun jauh terpisah tika itu, hari2 omey tertunggu-tunggu panggilan & x sabar utk dgr suara abang..terasa senang sekali bila mendengar suara abang, 
kerana suara itulah peneman stiap mlm sebelom tidur omey sewaktu di zaman belajar dahulu.. 
Alhamdulillah,
suara yg selalu omey tertgu2 dulu, kini sentiasa menemani omey siang & malam..
Teman sebantal, teman gaduh, teman ketawa..
Teman segala-galanya lah..

Bahagia dinikmati bersama..
Pahit derita ditelan penuh redha.. 
Ternyata kini hidup kian berseri dgn kehadiran si comel, anugerah terindah dari Yang Maha Esa..
Sebagai pelengkap hidup kita..



video

6 comments:

Kakzakie said...

Happy belated birthday dulu buat hubby Wanie. Begitulah indahnya hidup utk dikongsi wanie. Apa lagi dgn adanya puteri comel tu..

Aine Ainun said...

Mmg sweetla wanie....
Omey omey omey...hihi
Mmg comelpun ♥♥♥

Cho Zila said...

amboi rajinnyer dia.. memang terharulah sidiakan.. yang penting bendatu datang dari hati..

LYAfrina said...

happy belated birth buat hubby wanie..moga bliau dikurniakan ksihatan y baik n dipanjangkan umur..amin

Tihara said...

sweetnya vid ni, moga jadi kenagan terindah dan bahagia selalu

mummY daniSha said...

wanie...lama x jengok sini..dah lain dah belognye hehee...romantiknye =)