Apr 19, 2013

Cuti-Cuti Cinta- Cameron Highlands Part III

As salam..
cerita dah berkulat,tp terhegeh2 masih x abis nk update..apa la dong! 
Biarlah berkulat, ada ulat sekali pun, aku tetap nk abadikan segala kenangan dlm blog kesayangan..
esok2, dh tua bole belek2 blk segala cerita2 masa muda..ehh, muda la sgt!..
Jom sambung blk..

Pagi bgun solat, Ya Allah nk amik wuduk pun mcm nk nanges sbb air tersaaaaangat sejuk..
mcm ais ketul.nasib ade air panas,dpt lah mandi dgn enaknya..kalo x,ada la yg x mandi.
Sbb tu lah, semua hotel2 kat kemeren x de kipas & aircond..
Pagi tu bekfes makan megi..Natasya Resort mmg sedia bilik sja, 
bekfes x de yer..If plan nk stay situ, kena bawa bekfes seniri.
Makan megi tmpt2 sejuk ni,mmg sodap sehingga menjilat spoon..
Steamboat yg smlm pun ade lebih,pg tu rebus je makan dgn megi..memang yummmiess!
Kami x keluar mana2 pun pgi tu, dok dlm apartment aje..lepak2 berdua-dua di balkoni smbil makan jajan..
kata pergi honeymun kan? lagipun cik dania bgun lewat pg tu, 
bykla masa mak apaknya nk bermanja2 gitu..heheh..




Sebelom check out, haruslah posing dulu puas2..
posing smp muntah ijau..
Hero remaja tua 2013..  

 Sebelom gerak, round sekitar EQ..posing2 jap..
Babai..see again!
Kami check out lmbt sket,dkt2 pkl 1 camtu, masa tu perut dah nyanyi oppa gangnam style..
Td bekfes pkl 8pg, skrg sudah oppa..oppa..lapa..lapa..
Pusing2 carik tmpt mkn, jln plak jem..mengeletar kaki dlm keta kelaparan..

S CORNER KEA FARM

Singgah sini S CORNER, sbb ada tempat makan & ada tmpt self pick up stoberi sekali..
malas nk pergi cari tempat lain dah, nk mengadap jem satu hal plak..
 Ada menu ni aje, nasi lemak & scone..owh,yg nilah namanya scone..yg org selalu ckp2, kalo ke kemeren wajib mkn scone. tp x de la sedap tara mana pun, nasi lemak lg sedaplah!!

Si mama pun over pakai ear muff, kekonon mcm sejuk sgt lah!
 Tiba masa yg di nanti2 kan cik dania, acara mengutip stoberi..1kg rm50, kami amik 1/2 kilo aje rm25..
Dulu masa honeymun kutip satu tray, rm7 saja..skrg sudah mahai wooo..
donia..donia..


Kelasss ko Cik Dania!!..



 Mama yg kian membesar..
 Cik Dania
Papa pun sama, membesar bagai juara!



CACTUS VALLEY

 Geram sgt tgk cactus comel2 wrna wrni..nk beli byk2 keta dah x muat..beg pakaian pun terpaksa letak bwh kaki..bonet dh penuh dgn stok..huhu
 Dek x tahan, terangkut jgk 6 ketul cactus versi rumput tu..sgt comel..


 Dulu masa honeymun beli byk pokok bwk blk,termasuklah pokok ni.
tapi satu pun x hidup..hidup takat sebulan aje..lps sebulan semua dh kojol..
 Pokok ni juga turut inna lillah.mgkin faktor cuaca kot yg menyebabkan pokok2 yg beli di kemeren x leh hidup kat tmpt kita..ker aku yg x reti jaga pokok..haha


Sejujurnya, aku mmg x berapa minat sgt bab gardening ni..tanam pkok mmg x pernah hidup,
beli yg dah hidup pun,dpt kat aku sekejap aje lps tu terus mampos pokok tu..sguh sadis..
rasanya aku dh jaga leklok,siram,bg baja tp tetap x mau hidup..huk huk..

LAVENDER GARDEN

Terus gerak ke Lavender Garden. Kabarnya baru buka aje tempat ni..ramai sguh org..
Jakun sekejapan tgk pokok lavender..cantik!



 Chrysanthemum tea
 
 Lavender



Cik Dania dah start wat kaki lembik..terus x nak jalan, suruh dukung ajer..sempot mak!


Haa,nmpk..cik dania dah kena beletiaq dgn mama,sbb dok wat perangai, x mau jalan...
pung pang pung pang..
Kat sini pun ada bole kutip stoberi..100g hnya rm10 saje..hu hu..
rugi td kutip kat tempat mahal.x tahu kat sini pun ade..
So, sapa nk kutip stoberi,silalah dtg LAVENDER GARDEN yer, murah & tgk buah stoberi lg besau2..

Fresh Salad..mcm nk makan terus je tgk kesegaran salad nih..Terbaik dr ladang!
Bulatnya mata kamu cik dania,takut mama tgk..




Haa..lega,akhirnya abis jgk update..Fuhhh, penat!!(lap peluh)..
Sorry la,skrg x selalu dpt update blog,bizi aje skrg..
Sekali update mmg berjela lah..nk perabih cpt2 story kemeren..byk lagi nk story citer lain pasni.
Sekian,tamat suda cerita coti2 kemeren heland..x larat dah nk simpan lelama..
In sha Allah, ade rezeki bole dtg lagik kemeren..

Penutup tirai coti2 kemeren, posing gedik terlampau kami 3 beranak makan stoberi cekelat..





 BABAI CAMERON HIGHLANDS..

9 comments:

Tihara said...

dah mahal kan stoberi sekarang ni..seme mahal2..tapi ch tetap di hati :)

mummY daniSha said...

heheeee...family yg comel2 =)

eKa said...

lavender garden tu cantik.cam kat negara omputih.kalu la dpt tanam tulips kan...

ashra said...

wah wah.ke main sakan bgambar.seronok tgk u ols.hehe

suka yg lavender garden.tp x penah g lg wpun da penah g ch.hehe.duk brulang ke boh je kan.

next...ke mane u ols :p nk itot

zuliana abd rahman said...

Lama sungguh yana tak jengah blog wanie.Bizi sesangat surirumah nie kann ;p.

Member fb yana pun ada post pic lavender park nie.Baru buka katanya.Masa yana pi 2thn lepas mmg takde lagi tempat nie.Wah..wah..bila tengok pic2 wanie kat ch terus menggeletis rasa nak pi lagi.

Masya said...

strawbery tu mmg mahalkan... lg² kalau petik sendiri hihihihi....

amboi kemain seronok lg cik damian yer...

Lily@MamaZaraZareef said...

salam kena kembali ya..=)

nway..canteknyeeeee lavender garden ni..mmg baru bukak ye..dah mcm kat obesea pon ada..rindu sgt cameron..next time ada rezeki pergi lagi kompem nk tejah lavender garden tu jugak..=p

LYAfrina said...

owh.bru lya tahu hotel kat sana xde kipas n aircond.. ye la.. x pnh jejak lg kaki.. tringin sgt nk ke sana... syoknyer kutip stoberi fresh2.. cute sungguh mama & dania ni

RedRose said...

aduiii wani...comeynya I tgk gambar2 you. jeles okeyh sebab time I pegi hari tu tak dpt nak petik strawberry. hampa sgt! nice pics yang.