Apr 8, 2013

Cuti-Cuti Cinta- Cameron Highlands Part II

hai,hai,hai..smbng blk yea coti2 kemeren heland lps..

Puas tgk pokok2 tea, kami menuju ke Brincang,tmpat penginapan kami..
On da way ke hotel nmpk ada tea plantation lgi..
nmpk view mcm best je,terus singgah bergambor..
rasanya yg Cameron Valley jgk kot sbb x jauh dri tmpt tu..


Senyum kemain lagik ank dare aku tu..


.
.
.
.

 IRIS HOTEL
Then gerak lagi menuju ke hotel, ternampak hotel nih plak masa otw.. Iris Hotel..
Tmpat honeymun dulu tu..seribu satu kenangan tersemat di sini..
Tmpat jatuh lgikan dikenang, inikan pulok tempat bermanja-manja..ahakkss..
mana leh terlupa u..Senyum simpul je lalu sini..ekeke..
Tapi kali ni, x stay sini.. try tmpt lain plak..

Jeng..jeng..jeng...da smpai dah ke hotel kami
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
NATASYA RESORT APARTMENT



Kali nie kami pilih utk stay di Natasya Resort Apartment..
Selalu dok hotel, nk try apartment plak.Dah booked smgu sblom dtg..
 Bilik yg agak besar, selesa & harga pun ok2 je, x murah x mahal.
RM290 pernite(school holiday). If dtg hari biasa bole dpt murah lg.
Nk dtg ramai pun bole muat, dlm 5-6 org.Tp kena bawak comforter lah..

Utk pengetahuan, Natasya Resort ni terletak di dlm kwsn Equatorial Hotel.
Asalnya Equatorial punya semua resort2 tu, tp telah dibeli sebahagian oleh Natasya Resort 
(jutawan kosmetik,ex-mentua Jimmy tu) & sebahagian lg dibeli oleh org kaya dr Singapore..
Yg selebihnya adalah masih hak milik EQ..

Ada sofa bed kat hall.. bole golek2 tgk tibi smbil makan koci..hahaa..
 Ada astro, mlm tu layan citer feberet aku, karot komedia x..hehe
Bilik tidur..2 single bed..
Dapur kecil..ada peti sejuk,microwave dll..
Masak x dibenarkan yer, juz nk panaskan lauk2 & masak megi bole lah..
Bilik air ade 2, satu kat dlm bilik tidur siap ade bathtub..Yg kedua kat sebelah dapur iteeww..

Paling best, ada balcony.. leh lepak2 cerita kedai kopi..
Faktor utama pilih sini adalah sebab ianya terletak di tmpt paling tggi di kemeren & ada view cantik..
Dah nk honeymun kan, kenalah cari tempat2 paling sejuk, baru sedap sket nk peluk2..auuuww!!
Kami agak cerewet dlm memilih hotel tmpt utk bercuti, view merupakan faktor utama dlm pemilihan hotel..
If ke pantai, haruslah pilih view pantai.  Ke tanah tggi, kami nak view bukit bukau..
Inilah tmpatnya, view mengadap bukit bukau & kebun sayur..cantik sgt!

Rehat2 sekejap & solat semua..dlm pkl 4 ptg kami keluar jalan2 semula. 
Niat haritu nak cover semua tea plantation..
Aku nk ke Cameron Valley dah smp & skrg hubby lak teringin nk ke Boh Tea..
jom ke tea boh plak..
BOH TEA PLANTATION, SG PALAS.


Melawat tmpat shooting OMBAK RINDU..*Tuhan tolong lembutkan hati dia*..lalala
Tmpt ni lgi best uoolls, kalo Cameron Valley td terletak tepi jalan je.
tp yg ni kena melalui jln sempit yg bengkang bengkok..view masa on da way, sgt2 cantik..
 Kami parking keta kat bawah,sbb kat atas dh full parking..jln kaki naik atas..

 
Otw jln ke ats sinun, singgah posing dulu..dah nama gila posing,gitulah gayanya..
 Semput jgk nk smp atas tu..adehh!!
 Sampai je terus beratur beli makanan..penat uuoolls..order puff & muffin sorang seketul, 
minum air tea peach & blueberry...
nyum2..sedap..
 Makan smp ternganga mulut..amik ko!..kebulur dah ni..ehh, tea peach tu sgt sodap!
Budak x de gigi



Relax2 sini, smbil menikmati keindahan alam..
Ape la nk jadikan, tembun semacam ja kami somi isteri..bagai di pam2..
Cik dania je yg maintain, slim river.. aarrgghhh!
 Beli tea lagi, perisa peach td yg sodap tu  & blueberry..
terus angkut 4-5 bgks utk buat stok.




Antara mesin2 yg digunakan utk buat tea.

 


 Lenggang mak limah turun jalan kaki dr boh tea plantation..
makan sudah, shopping sudah..ape lagik, blk lah..
Babai Boh Tea..Jmpa lagi.

Next terus survey tmpt utk dinner plak..
Dok tmpt sejuk ni, asyik lapar ajer..ayoyoo..

STEAMBOAT SNACK CORNER

Dinner kat Steamboat Snack Corner, bersebelahan Hotel De La Ferns..
best tempat ni.


Makan steamboat..byk giler,smp tapau blk hotel separuh..

Masa kami baru smp, ada satu couple je dok mkn..
tup..tup..lps kami masuk, tgu makanan smpi, tgk berduyun2 org dtg.
Smp penuh parking keta dpn tu..
Hubby selalu ckap, kami pembawa rezeki..pembawa rezeki kpd org. hehe..
Takpelah, at least bawa rezeki kat org, tempias sket dtg kat kami..

Kenyang makan steamboat, blk hotel..
Igt nk singgah pasar malam, nk tgk apa2 yg berkenan di hati, tp hujan turun lebat dgn jayanya..
Cancel niat ke pasar mlm, pusing2 jap menikmati panorama malam di kemeren,
tp x nmpk ape pun sbb ujan lebat, terus blk hotel aje..

Cik Dania x abis2 asyik tanya, bila nk kutip stoberi mama?
Haaa, esok yer syg, kita kutip stoberi puas2..
Skrg, kita tido dulu..babai..

11 comments:

Rasp said...

kalo gi CH memang wajib ke ladang teh kan sis....
sejuk je mata memandang...
menghijau gitu.......
hotel yang you pegi pun best...
tetiba terus rasa nak gi CH...
rasa cam dah lama tak jejak kaki ke sana....

lieyalatif said...

Amboii syomel posing dgn payung strawbery hehehehh...

Best laa natasya resort tu...bekenan plak lieya....selesa pun ye jugak...nanti nak pi family trip boleh laaa try kat sini....

Kakzakie said...

Mesti keluar aje dari sana tangan masing-masing menjinjing teh CH utk dibawa baalik sebagai ole-ole..

eKa said...

g ch mmg best.tp jln sblm smpi ch tu yg menyampah sket

mamaonie said...

Salam Wanie..
Amboi..bestnya jalan- jalan cinta...
Betul la tu..tempat- tempat sejuk memang best peluk- peluk..hihihihi
Cik Dania lak..kemain comel berposing...geram nengoknya..
Suka- suka...cepat update lagi yerr...

Cho Zila said...

alamak .. nasib dah pergi last year kot idak frustjer baca.. memang tempat seronok sesangat ler CHni.. selalu nak pergi lagi2 jalan dah ok dari dulu..

Aine Ainun said...

bestnyaa wanie....

kita nak p lagi ni, tapi anak kite kecikkk comey lagila....taun depan la nampaknya....=))

Masya said...

wahh bestnya dapat naik kat tempat yg berlakon ombak rindu tu huhuhuhu

LYAfrina said...

sungguh tenang & mdamaikan..\
sweetnyer mak & anak posing ;-)

mummY daniSha said...

tempat sejuk memang best hanimun hehehehehee

zuliana abd rahman said...

Hihihi..bila tengok pic wanie kat ladang Boh tu teringat masa yana ke sana dulu.Gigih nak daki juga bukit tu utk sampai ke puncak walaupun tengah pening2 lalat mengandungkan Izz.Nasib baik takde apa-apa.Syok kan bila dah sampai atas, berangin dan dingin jer.


Psstttt...wanie, beli kat mana peplum cantik2 nie?apesal bila Yana beli then try pakai namka mcm ketat.Tengok wanie pakai okey jer.Ke...mmg Yana yg dah makin tembam.Yana tengok wanie makin comel.Sama macam anak dara dia Dania.Putih gebu mcm mama dia