Apr 6, 2013

Cuti-Cuti Cinta - Cameron Highlands Part I

Salam..
Mood berblog sudah ke laut skrg, bizi berbiz & macam2 hal lg..Tapi dlm bizi2 pun,
sempat lg pergi coti2 uooolss..mmg *kakikusukaberjalan*
Cuti sekolah lps, berkesempatan berhoneymun la konon2, sempena anibersari ke 7 thn. 
Niat utk bawak cik dania melawat tapak honeymun mak apaknya dulu masa mula2 kawen..
Cuti sekolah start je, hari jumaat pg kami terus zaaasss!! Menuju ke BJ (BESTARI JAYA @ BATANG BERJUNTAI) utk melawat FIL & MIL disana yg kurang sihat, dah dkt2 2 bln katanya batuk,demam..
Esoknya kami terus gerak ke Cheras, utk amik stok MILKY G & MILKY KOLAGEN.Alang2 dah smp KL,terus terjah HQ.selalu order by pos je,kali ni dtg seniri utk kenal2 dgn staf2 yg selalu dok dgr suara ja tu.

Lps tu terus terjah HQ aurawhite plak..ermmm,susah sgt nk dpt stok aurawhite ni.if order by pos, dkt2 nk meroyan baru stok akn smp. adoii, produk sgt bagus & sgt laris, tapi pengurusan mcm mengongg!!! 
x sistematik lgsg..tulah yg bole aku kateogari kan HQ aurawhite ni..
Kali ni aku terus angkut 200jar..amik ko,penuh bonet keta,smp kena riba setengah stock2 tu..
haaa,puas ati aku.. 
 


Bonet yg sarat,full dgn stok..
 
Stay umh FIL & MIL 3 hari.. Jalan sana,jalan sini.. semestinya wajib..hari ke-4 kami bertolak blk. Sedey plak nk blk bila dah lama stay dgn dorang.Cik dania pun kemain manja lagi dgn abahwan dia..huhu..
Seterusnya menuju ke destinasi honeymun kami dulu. Sebenarnya, tmpt honeymun kami dulu ada 2,
1st kami ke Fraser Hill, tido 1 mlm situ..disebabkan Fraser Hill x best, boring sgt,esoknya aku gigih ajak hubby ke destinasi honeymun ke-2, iaitu tmpat ni lah..CAMERON HIGHLANDS..
hehe..(ngada2 kan,bawak gi fraser, nk ke cameron plak)..
seb bek baru kawen,kalo skrg ada yg kena sekeh kepala dah..
Lama dah x jejak kaki sini, last kami pergi masa honeymun dululah..7 thn lepas..
Akhirnya,setelah 7 thn kami kembali..heheh..kalo dulu berdua,tp skrg bertiga..
yea,baru bertiga jer pun..blom berempat @ berlima lg..
Takpelah,nk buat mcmana, blom ade rezeki nk berempat@berlima..Insha Allah,ade rezeki nati Allah bagilah.sbb Dia Yg Lebih Mengetahui segalanya..Mgkin skrg Dia blom beri rezeki tu sbb Dia nak aku berbiz dulu, supaya aku ada income seniri & bole berdikari.. 
Sentiasalah berprasangka baik dgn Allah..

Dr KL, kami ikut Tapah..Dgn sarat dgn stok aurawhite & milky G kami naik Cameron..
kena tekan minyak lebih sketlah,sbb kereta berat..hehe..
Lbh kurang jam 12 camtu, smplah kami..Yeayy..rindunya tmpt sejuk ini..

We are here!
 
 Singgah kat hentian tepi jln, lunch nasi lemak yg MIL bekalkan td..
Makan smbil menikmati cuaca dingin..errrmmm,nyaman..
Alhamdulillah, kenyang..



Perut dah kenyang, posing dulu la..sblom bertolak ke destinasi seterusnya..

CAMERON VALLEY BHARAT GROUP

 destinasi seterusnya selepas penat membelasah nasi lemak, CAMERON VALLEY.

 Suasana sgt tenang, terbentang menghijau pokok2 teh..Indahnya Ciptaan Allah..

 Posing ala2 retis uoolllss..hehe..




Cik Dania yg juga gila posing..


Asal papa nak posing sensorang,mesti cik dania menyelit..x bg chance lnsg..
 
 Posing bertiga,acara wajib..
 Shopping tea sket,buah tgn utk mak & sedar kat kg..Nak minum tea pun,perut dah sgt kenyang makan nasi lemak..takpelah, len kali je lah..so,tapau jelah..
Abis melawat kwsn,shopping semua..jomlah kita!
Kemana? tgu next part yer..
tata..

9 comments:

eKa said...

Best kan cuti2 dgn family

ashra said...

alhamdulillah..makin maju biz wanie..

wahh..asyik jalannnnnn je.jeles ni jeles..hehe =p

mamaonie said...

Salam wanie...
Suka nya baca citer Wanie jalan- jalan Cameron...rindu tempat ni..almaklumlah rumah ke dua kami...8 tahun cik abang mencari rezeki kat cameron sebelum tercampak kat sini... .cepat- cepat update tau..tepek banyak- banyak lagi gambar nak lepaskan rasa rindu... .hihihi

mummY daniSha said...

insyaallah nanti kite sama2 tambah bil family hehe

LYAfrina said...

penuh bonet tu...

bestnyer pegi CH.. tringin gak nk ke sini..lya pgi zaman skolah dulu..msa tu x scantik skarang

Kakzakie said...

Wah... cuti dan jalan-jalan wanie ini bukan serampang dua mata aje tapi bermata-mata. Banyak dalapt dibuat sambil makan angin siap stok utk keperluan bampai beriba-riba lagi... puas kan.

Cho Zila said...

batang berjuntai kat mana yerk... mak mertua akakpun dulu kat sana gak... rumah masih ada tapi tak duk dah sana...

Aine Ainun said...

da 7 taun ye wanie..tahinah ye...\\saya doakan smoga pasni berempat berlima pulak, mana tau dapat kembar kan..=)

Masya said...

bercuti sokmoo wanie ni... ke cameron pulak yer..