Jan 18, 2013

Holiday- Langkawi Part III

Salam..Hello..hai..hai..
Jumpa lagi..
Pheeww..kali ni nk perabis cerita kami coti2 di Langkawi retu.. 

Pg mcm biasalah lepas breakfast ,mandi2 pantai dulu..
yg bestnya, kali ni i have learned something..heheh..cer teka??
I learn how to float in water..yes,yes..Finally, i can do it!! Aku mmg x reti berenang hokey, 
kalo jatuh dlm air ibarat batu seketoi jatuh dlm air,terus tenggelam x timbul2 dah.. 

Sebenarnya, aku sgt fobia dgn air.
Dulu masa sekolah rendah, pernah ikut rombongan sekolah mandi air terejun & aku pernah la lemas..
Nasib lah ada cikgu yg tlg selamatkan tu pun selepas aku tertelan bergelen2 ayaq, 
kalo x dah arwah dah aku..huhu.. sejak dr peristiwa itam tulah,aku terus fobia dgn air..

Tp kali ni mencabar diri, buat aktiviti laut 'mangroove tour', pusing2 laut.. 
alhamdulillah, aku berjaya mengatasi fobia air ni..
walhal sepanjang naik bot, x henti2 baca doa2 mcm yg aku tau, termasuklah doa makan..hehe..
Ehh, apa aku melalut ni! OK, moh ler kita kembali ke pangkal jalan..

Puas mandi manda, siap2 brg2,check out resort..
Kembali berkelana kami, mencari2 tempat persinggahan utk di malam hari..
Cari2 & survey segala bagai, maka kami memilih utk menetap di sini pulak..
SANDY BEACH RESORT.
Mak aku cakap 'hmpa ni rhajin sguh, masuk hotel, keluar hotel, masuk keluar..
awat yg x duduk kat satu2 hotel ja, kan senang..x yah dok berangkut2 bagai'..haha..
Pokok pangkalnya, inilah kami, kdg2 kami suka buat reja gila, yg jarang org buat, lain dr yg lain. 
barulah hidup kita adventure sket kan? lagipun, niat di hati saja2 nk merasa byk resort, 
sbb tulah kami tukar tiap2 hari..
 Bilik..
 Restoran..agak2 lapor order je, tea O ais limau satu..ikat tepi, mee goreng sepingan..hehe
View dr bilik, sgt2 cantik & tenang je..
 Bergerak ke destinasi kami utk haritu iaitu ke Gunung Mat Cincang utk naik cable car..
Sian kat mat tu, sbb kena cincang..haha..
Dkt pintu nak msuk,nmpk kereta ni 'Duck tours'..seorang RM30..
bawak pusing2 area daratan berdekatan situ & masuk laut. tp kami x berminat sgt dah,
 sbb dah puas bt aktiviti mangroove tours sehari sebelom tu, 
abis kami dah pusing semua pulau2 yg ada di Langkawi.. Dkt2 nk masuk Siam dah pun..







 
















Sepanjang di Langkawi, selalu ternampak banner ni kat tepi2 jln..
Apa lagi, aku pun terkinja2 la nk pi tgk bila nmpk ada 'NAMI ISLAND'..
 gila punya dulu sgt2 fanatik cerita korea WINTER SONATA.. feeling abis beb!
 Bila sampai, ni je yang ada..huhu..tipah tertipu..igt kan ada la Jun Sang & Yoo Jin, hero heroin citer tu..
 Ni dia Jun Sang aku! ekeke
 Ada la wat mini NAMI ISLAND..huhu..jadilah..snap pics dulu..


 Mak pak dok asyik berangan feeling2 konon cam ada di Korea,
Cik Dania jumpa menan feberet dia..
'Pedulik apa aku, depa nak bergambar dgn Mun Sang ka Jin tanah ka.. 
lebih abik aku naik menan ni lagi best'!

 
 Mlmnya, dinner di TELAGA SEAFOOD..dkt je dgn hotek kami, jln2 kaki je keluar..
  

  



 Kebab Kambeng..yummyy
 Nasi Beriani Kambeng..semua order kambeng mlm tu..
mbek..mbekk!
 Lepas kenyang makan, terus gelak kambing..
Mulalah gedik, amik gambar hepi cam kambing..
 Yang tgh tu sgt2 over dgn spek mata hitam, malam2..haha


 Esok paginya seperti biasa breakfast & mandi laut lagi utk kali terakhir sebelom bertolak blk..
Masa breakfast terserempak dgn geng retis yg sedang breakfast jgk. Roy Azman, Nabilah Huda, 
Zoey, Khatijah Tan, & yg lain2 nama apatah, termasuklah pengarah cerita feberet aku SEINDAH SAKURA, Zul Huzaimi.. tgk zul huzaimi boroi pun.. igtkan retis x boroi..hehe..
Nak amik gmbr, tp camera plak x bawak..ermmm..
  
Check out..harus amik gmbar dulu..
pastu terus gerak ke jeti..
Singgah IDAMAN SURI sekejapan saja, rasanya dlm 1 jam camtu..
sempat la jgk grab1 set pinggan, cekelat sket, periuk ajaib (mak pesan),towel, baju kelawaq..
Itu je lah smpat shopink, sbb niat x da lah nk shopink sgt pun, just nk bercuti2 ja..
Tp byk tu pun, dah x larat nk usung wak blk..
Nak blk dah ni,tgu feri..Babai langkawi..
InsyaAllah, ada rezeki kami mai lagi na.

14 comments:

ashra said...

wanie,sgt gembira u ols sekeluarga.hehe.haa..cantik dan tenang pemandangan dr bilik..

hehehe..yang nami island tu..keke.sy dulu pun suka bgt dgn pelakon winter sonata..tu je ada ke?ciss...haha...
tapi kalu saya pun,saya nak amik gambo dgn poster dorang tu..haha.

wah....siap jumpa retis.teringin nk jmpa nabila.suka die berlakon,lagi kalu watak yang naif bebaik...

saya pun suka seindah sakura.smpi skang,dgr lagu kat radio,teringat2 tau cite tu kan kan...

Kakzakie said...

Seronok kakak tengok huh... banyak makanan yg sedap memang pun patut kena baca sampai ke doa makan sekali.

Terima kasih sudi bertandang ke blog kakak. Dah follow juga yg ke 64 tu kakak tau.

yaNa said...

bf tepi pantai..
layan abis..
nak pie langkawi jgkkkkk.. hi3

NzA said...

kunjung balas n follow jugak...
Wah p jln2 P.Langkawi....Akak p masa bln december hr tu...biasanya kami menginat kt Hotell langkasuka n continental sbb dkt nk shopping....he...

Mimie Najib said...

bestnya kak bercuti di langkawi tu.. sy ni ntah bila la nak smpai sana..hehe..kena masuk dlm senarai hnymoon kut.. ;)

ank akk comel..pstu pndai posing pula tu..hehe

mummY daniSha said...

ya ALLAH canteknye pantai tu......cantek sgt!

Qhaifa Nur said...

last pergi 2010..masa tu sambut besday gegurl 1 thn...rasa macam tak puas ke sana...memang nak datang lagi...

singgah & follow juga..

eKa said...

wow dekat langkawi pun dah ada duck tour... nampak sgt ketinggalan. last pegi langkawi masa bujangan lagi


comel sungguh ank akak. like mother like daughter

lieyalatif said...

wah best2....enjoy tgk...lieya nak gi langkawi gak bulan 10 ni...nanti leh bace kat sini amik tips heheheeheh

LYAfrina said...

nampak enjoy sgt dgn percutian ni.. si kecik tu pon..kemain happy lagi.. yela.. tdo mcm2 hotel leh rasa pgalaman & leh compare mana y baik kan..

Nor Salmi said...

Wah bestnya bercuti di Langkawi.. Dah lama tak ke sana..

Salam kenal drp akak.. follow sini #70

Cho Zila said...

wwah... wah akak terasa berada di sana ler pulak... nami islandtu kat ner wanie??? alamak tak bawak kamera lak.. kot idak penuhler blogni gambar retis yerk...

Anonymous said...

Hello. And Bye.

Anonymous said...

valium 10mg buy valium usa - cheap valium thailand