Jan 24, 2013

HYDRO HOTEL, BATU FERINNGI (PENANG)

Alhamdulillah.. 
Lepas 2 mgu blk holiday dr Langkawi, sekali lagi dpt berholiday lagi di penghujung thn 2012.
 kira cam sambut NEW YEAR la konon :)
Kali ni, kami ke Penang plak, kebetulan ada appointment 'baik punya' dgn sorang client kat sana, 
alang2 kami pun bercuti sekali.. sambil berjalan smbil cari duit..Ok lah kan?
Mcm biasalah pergi tanpa booked mana2 hotel, main terjah je.. Bg kami sekalipun x de tmpat menginap nti, kami bole blk je terus.. Penang dgn Kedah, x jauh mana pun..
Cari punya cari, akhirnya buat keputusan menginap disini..
Kebetulan time tu br lepas Cristmas, faham2 je lah, manusia ramai sgt2. Hotel kebanyakan dah full.
Kami pulak pergi terus x de booking hotel, nasib je lah bilik mana yg tinggal.
Ada yg tanya, kenapa x booked hotel on9 je, dpt murah sket.
Ya, aku tahu mmg booked hotel thru on9 lagi murah, tp disebabkan hubby aku jenis yg cuti x menentu,
bz memanjang, org lain cuti x semestinya hubby aku cuti.. Jd susah sgt nk plan cuti awal2.
 Selalunya nk gi holiday mana2, sehari sebelom baru kami akn buat keputusan.
sbb tu lah kami x pernah booked hotel if nak pergi bercuti. selalu terus 'walk in'..

Di sini pun, bilik yg biasa super deluxe semua dah full.. yg tinggal hnya JUNIOR suite & VIP suite shj.
Lepas bincang dgn hubby.. Hubby pilih VIP suite..pergghhh!!
Terkejut akak.. Hubby cakap 'bila lagi nak merasakan'..
I FOLLOW JE
:)


Just arrived..
Private reception desk area.
VIP suite..hehe..
merasa jadi org kaya sekejap mlm tu..Semestinya seaview, bilik besar, balkoni pun besar..
mmg mabelos.. The price??, ermm. mula2 dengar mmg senak perut sekejap..
tapi, bole lah..just for one nite..
We want to sleep on the bed and relax while enjoying the seaview..weeee
The rooms are very beautiful, nicely decorated and very inviting.
Tgk bilik & katil terus rasa ngantok..


 
Only in VIP Suite, have a private office to use.
 
lalalalala..

Toiletries.
View from the Balcony.
Ptg tu, cik dania terus ajak turun mandi kolam..
Paling syok lah yang ni, bagi Cik Dania..

Cik Dania learn swimming with papa..
Ada jejantas dari hotel utk nk seberang ke pantai. Pantainya nama MIAMI BEACH.

 Rilex2 tepi pantai..errmmm..
Have the opportunity to enjoy the sunset ..
YA ALLAH, nikmatnya dont know to say ..
 must try it ..

 
Mlmnya keluar dinner kat luar, kat hotel ramai sgt org dinner situ.
Terjumpa satu restoran ikan bakar dkt2 situ je..
Mcm baru buka je nmpk. order 2 set nasi ikan siakap bakar+gulai.. 
Very tasty & the price of this set RM7 ..
cheap right?
 

Ronda2 smpi sini, Hard Rock Hotel..  
The first hotel we went to ask the newly arrived, the plan was to stay at there .. 
but all the room it was full.. hubby mmg teringin sgt nk menginap sini, 
sbb nak tgk ada live band katanya. InsyaAllah, maybe next time yea babeh.. 
Then terus blk hotel. Ronda2 menjelajah hotel yg kami menginap tu plak..
Lobby

Lepak di lobby, sambil menikmati minuman cuppuccino, layan ada band buat persembahan.. 
Ok lah, x dpt tgk live band di HARD ROCK HOTEL, di sini pun ada live band jgk..
suara salah sorang tu mmg sedap, sebijik cam suara Celine Dion..
Kebetulan masa tu dia sedang nyanyi lagu citer titanic 'my heart will go on'..
meromang abis bulu2..hehe..
Heaven
 :)

 
 Cik Dania pulun kutip sample hadiah (sempena christmas), katanya nak amik bawak blk..
suka ati ja dia..org wat pameran dia nak sentai plak..
 
Esoknya, turun breakfast..
there are many yummy food to choose..

kenyang makan, mandi kolam lagi..
Aku biasalah x join pun..
dok jadi mak guard pantau tgk cik dania mandi dgn papa.


 
Foot Reflexology

Before check out, like a usual take a picture for memories
Check out
 
 Tempat wajib setiap kali smp ke Penang, KASSIM MUSTAFFA..
Pekena kari ayam, nyum..nyum..sehingga menjilat pinggan..
My feberet 'telor sotong'..
Hubby selalu kata, 'bkn sedap pun telor sotong ni, x dak rasa, teluq ayam lagi sedap'..
Sodap paa..
 


 Singgah PESTA PENANG sekejapan.. ronda2 smbil shopink sket.. 
Before maghrib we go back, because manusia will be crowded after maghrib ..
Owwhh,tidak!! 
baik cpt2 larikkk..
See again in the next vacation ya..INSYA ALLAH..
babai..

11 comments:

RedRose said...

dis is truly exciting. Da hotel have a very nice concept and deco. cantik sgt and very relaxing indeed. thx for reviewing dis, might help in planning a vacation. ^__^

mummY daniSha said...

wahhh best...best..cikgu skang pun bZ kan...

zuliana abd rahman said...

Dah lama kami tak pi Penang.Tengok post wanie nie, rindu terus nk makan pasembor.Hihihi..sama dgn yana, tak minat langsung dgn telur sotong sbb takde rasa tapi asben yana kata sedap.Tiap kali singgah makan nasi kandar mesti asben amik telur sotong

Kakzakie said...

Betul-betul enjoy wanie. Rehat yg amat tenang - duduk dibalkoni yg disediakan nampak santai sungguh..

Kuazue Mohd said...

as salam... cik azue datang vertandang...siyok nyer bercoti...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

eKa said...

aduh.. malu saya sbg org Penang, tak tau di mana letaknya Hydro hotel... hmmm besar kan hotelnya.pesta penang pun saya tak sempat pegi kak...adeh..


seronok tgk akak jalan2

Cho Zila said...

alamak cam seronokjer percutian ini.. hydro hotel tak pernah akak dengar yerk tapi nampak sangatler grand hoteltu.. miami beachtu pun akak baru tau masa baca blog kawan2.. memang dah lama tak ke penang...
kalau sekali2 belanja besar ngan anak bini tak jadi masalahpun ..

ashra said...

Wah wah...sakan coti ni.ke penang laks dieeee ye.jeles ni.hehe
Wanie,gambo yang duk santai kat balconi tu...bestnyeeee..relax sungguh nampaknye tu.best best.
Haaa..penang kalu gi,mesti mau cari makan kan...pasembor wajib tu.hehe

Cantik gambo2....
Pasni nak gi mane laks ni..nak itotttt..hehe

lieyalatif said...

fuhh penang mmg the best....syurga makanan heheheehhe...lieya mmg suke kalo dpt cuti2 malaysia ke penang...siap lee diet aku kelautttt hahahaahah

cantik laa bilik hotel tu...selesa sgt2 n nampak xklusifnyer....

Anonymous said...

valium pills where to buy valium online - valium on empty stomach

Masya said...

sorry lama tak singgah sini.. rasa mcm baru baca kisah langkawi.. dah ke penang pulak... merata pulak jalan business pun masuk..