Apr 16, 2012

Semalam yg hangat & hangit!

Semalam mood adalah sgt2 hangat & berangin.. mcm hal terjadi..

Pagi2 buka fb, terkejut bila tgk profile bertukar ke timeline..adoi, x tau lah pasai apa, x dak ribut x dak angin tetiba tertukar seniri..mmg aku x suka betul dgn timeline nie, serabut otak ja tengok..godek2 cari cara mcmna nak remove timeline nie, terjumpalah beberapa cara yg disyorkan, tp satu pun x berjaya nak remove timeline nie & kembalikan profile aku kepada yg asalnya..
Siasat punya siasat, akhirnya baru aku tau sbbnya adalah aku ada page lain dlm fb ni.. iaitu page "One-e Amerie Outlet", dimana page yg aku create utk jual baju kanak2 tu.. haisshhh.. apalah nasib badan..mmg kebanyakan yg tertukar seniri ke timeline ni adalah org2 yg ada bt page dlm fb...
redha je lah, sbb ramai yg kata kalo profile dah tertukar ke timeline, ni mmg susah nak tukar balik ke asalnya..
tapi hati rasa x puas sgt2 sbb ianya bukan kemahuan eden! bongok punya timeline!

Pastu, check email pulak.. bila nak reply email2 semua,  x boleh nak attach file.. serupa ja walaupun guna yahoo & gmail semuanya x boleh.. hampeh betullah!

Sambil2 tu dok tggu posmen dtg antar brg yg aku beli online.. selalunya posmen akan dtg antara kul 12tghri-2ptg camtu..mmg dah tau dah waktu2 tu aku akan tertggu2..then, dgr bunyi pin..pin..pin..
Yes..posmen dah smpi.. aku jengok ikut tingkap & angkat tgn isyarat suruh tggu kejap..
apalagi terkial2lah aku capai tudung..
Lepas tu baru nak keluar je, dgr vroommm..vrooommmm....
Posmen tu dah cabut!.. ishhh, rasanya x smpi 1 min pun aku pakai tudung, posmen tu dah cabut.. hadoi dah hangat satu badan nihh.. sbb ni bkn kali pertama terjadi, dah msk 2 kali..aritu dah siap sound dah, at least tggulah kejap dlm 3-4 min..org kat dlm umh tu kdg2 nak pakai tudung dululah, nak tukar bajulah..besalah dok dlm umh nie pakaian pun kdg2 seksi bangat..kang keluar camtu ja, juling plak mata posmen tu tgk..ermmm..ni pun satu.. bongok punya posmen!

Petang plak..sedang masak bubur pulut hitam..then, ada dpt call dr customer tanya produk.. terlupa punya pasai asyik deal dgn customer tu, bubur pulut hitam aku hangit dibuatnya.. sbbnya adalah kesilapan aku seniri  terlupa nak kecikkan api sebelom tu..adoyai.. apalah malang sgguh hari nie..
abih satu periuk bubur pulut hitam tu jahanam jadi hitam legam, walaupun mmg dah sedia hitam ..
tp terai jgk cuba rasa kot2 bole makan lagi ka..uwekkk!! rasa pahit sgt, terus nak termuntah..

Mlm plak, buka blog ni.. tgk2 ada sorang atromen mana tah guna gelaran nama 'jolly johnson' dok komen yg bukan2 kat entry aku yg lepas2.. siap maki2 lagi kat aku.. x tahulah sapa gerangannya yg x puas hati dgn aku plak nie, sbb x letak link pun.. boleh dikatakan setiap entry yg terkini mesti ada komen dari dia.. x caya cuba korang buka tgk..

Heii 'jolly johnson'.. kalo ko berani letaklah nama sebenar ko!.. x yah nak berselindung di sebalik nama gelaran k..  cer cerita apa masalah ko! kalo ko x suka baca blog aku, x yah la baca.. aku x suruh ko baca pon.. ni blog aku, suka ati akulah nak tulis apa pun !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ermmmmmmmm.....
- rasanya, dah smpi masanya kot utk aku privatekan blog aku nie, utk keamanan sejagat bak kata my fren!...huhuhu..

17 comments:

ashra said...

hehe.tensenkan dgn posmen.
saya pun pernah.duk terkejar2 pakai tudung bagai..posmen duk hon bagai nak rak.padahal anak saya depan pintu..tau sah2 ada orang kan..

tu pasal,kalu posmen nak dtg anto brg order,pecut kilat kita dibuatnyaa..keke

mummycda said...

Wanie awat jolly cakap macam tu..kalau tak puas hati mai la cakap depan2...kurang ajaq sangt dia ni...dah tu tak bagi tau sapa dia...

Pn.Ibu said...

adoi kesiannye....hari serba tak kena...sabaq no :)

penDragon said...

Kadang2 ada dlm satu hari tu, mcm2 kejadian berlaku & mcm2 jadi serba x kena. Sabar k, ada jugak pendengki kat sini pun.

yaNa said...

wat x tau saja ngan jolly tue..along tgk dia cm x reti nak guna word lain jer..

kalu nk private gak blog nie,jgn lupa invite along ek..
kang demam windu plak ngan dania..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

lahai kesiannya awak terpaksa hadapi mcm-mcm dugaan


sy pon x suka timeline..


kalau awak privatekan blog jgn lupa invite sy ya :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pi baca komen jolly tu..sy rs dia ada masaah jiwa..mungkin dia cemburu sbb awak cantik

wanie amerie said...

ashra:posmen ni mmg mcm2 hal..wat keja semcm melepas batuk bawah tangga ja..

wanie amerie said...

mummycda:entahla ida, apa yg dia x puas hati pun x taulah..siap maki2 lg..wanie rasa entry2 yg wanie publishkan sebelum2 ni semuanya berkaitan hal family je.. x dak pun dok ktuk @ gosip sapa2 pun..
sedih sgt..kita x kacau org pun,org tetap nak kacau hidup kita..

wanie amerie said...

Pn Ibu:sabar je lah kan..itulah jawapan yg terbaik!

wanie amerie said...

pendragon:btoi..semalam hari angin sedunia..mcm2 hal..
org dengki sentiasa ada di mana2..sabar jelah..

wanie amerie said...

yana:rasanya jolly ni mental kot!
takpe, jgn risau sub akn invite semua blog kwn2 tersayang..hehe

wanie amerie said...

cik betty:ala saya bkn cantik mana pun, ramai lagi org yg cun melecun kat luar sana..apalah yg bt dia x puas sgt hati kat saya nie pun x tau lah..
x da apa2 yg istimewanya saya nie, yg membuatkan dia perlu jeles kat saya..saya hnya seorang suri rumah..

semestinya saya akn invite cik betty..sbb saya pun suka baca blog cik betty yg sempoi tu..
skrg dlm perkiraan nak privatekan or tidak..

Aine Ainun said...

Kan...saya pon nyampah la ngan timeline..fb hb sy pon auto tertukar..mmg xble nk tukar da..

La...jgn la private, cane sy nk terjah nti wanie...

LYAfrina said...

heh.. fb lya pon dah btuka pd timeline..tension..jd berat loading.. leh cuba tutorial ni nk kmabali pd fb lama :-

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2012/04/tutorial-remove-timeline-kembali-ke.html

wanie amerie said...

AA:betulkan,nyampah sgt timeline..
x tahu lglah, nak private ke idak..

wanie amerie said...

lya:saya dah terai cara tu, tp x berjaya pun..huhu..