Apr 10, 2012

Maa..narnia nek moto becaq!


 Abaikan umh yg bersepah2 cam tongkang pecah tu yer, 
 tibi yg penuh dgn lumurkan bedak.. 
serta budak berserabai yg baru bangkit tidur x mandi lagi tu..

Skrg dah x der mood nak kemas umh, sbb excited nk msuk & hias umh baru plak!..
 lgpun skrg dlm proses kemas brg2, bersepah2 dr depan smpilah ke belakang....

Ditambah plak ada anak dara yg rajin tolong mamanya,
 menyepahkan lagi umh yg sudah sedia maklum semak.. huhu
 tahan ja la wahai mata, x lama dah pun..

 Bila si mama sibuk sidai kain di luar, nilah keje si ank daranya.. 
main & berangan sorang2..

Mama: Ya Allah! dania bt apa tu? jatuh sat g..
Anak dara: Narnia nek moto becaq.. 'adik' nek kat akang..
Mama: Ermmm.....'adik' ???

:)

13 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sabarla dear..insya-allah adala nnt..dah cuba mkn mana-mana supplemen yg ada testimoni boleh hamil ke?

Pn.Ibu said...

cute je dania.....
suka adik rupanya dia...
Raihanna pulak xsuka adik,,kuat cemburu..hehe

wanie amerie said...

cik betty:skrg sedang ttc..mmg ada amik mcm2 supplemen ni..tp belom ada rezki lg..

wanie amerie said...

Pn ibu: ye ker cute..belemoih je tgk..hehe
x tahulah,nmpk skrg ni mcm suka je la.. takut kejap je suka,pastu bila dh boring di'lesing' si adik nya plak nnti..
Dania ni adalah hyperaktif budaknya..

LYAfrina said...

alahai..... naik motor becaq..bahaya tu kalo tjatuh...

insyallah...kalo ada rzeki..x kemana kan..asya pon nk adik gk tu

mummY daniSha said...

wahhh dah pandai mtk adik..hee...naseb danisha x pandai mtk lg heee

wanie amerie said...

lya:dia mmg camtu,aktif sgt..mama dia sentiasa kena kawal dia 24/7..
kalo dia dok diam ja,kena cpt2 la tgk, mesti ada benda yg dia akn bt..
ya btul tu..ade rezeki x kan kemana kan..

wanie amerie said...

mumydanisha:mmg selalu mintak adik pun..
sbb dulukan, dah start ajar dia bahasakan dirinya kakak & sebelom tido dia akn ckp2 dgn 'adik' smbil gosok2 pewut mama dia ni..
rasanya mesti dia heran kan,apasal 'adik' x keluaq2 lagi..hehe..

jolly johnson said...

Wani, you DUMBASS !!! Damn ! Bullshit !!

jolly johnson said...

Wani ,you really Damn shit !!

ashra said...

hehe..comel je tgk dania.
baik2 jatuh nanti.
budak2 ni mmg kreatif la kan.ada je dipikirkan.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy rs jolly ni cemburu psl awak cantik

wanie amerie said...

ashra:perangai budak2 mmg comel2..
tp kita nilah,kdg2 dok melayan kerenah dorang cam nak pengsan ja..penat..

cik betty:x tahulah napa tibe2 dia dok kutuk2 saya, lgpun blog saya ni bukannya glamer mana pun..
anyway, saya selalu tulis cerita pasal keluarga saya ja, x dak pulak dok gosip2 pasal sapa pun..
tu pun jd mangsa gak, kena kutuk.. sabar jelah..