Mar 2, 2014

Lumrah hidup, ada pahit ada manisnya..

Assalamualaikum..

Ya Allah, lamanya x update blog..Terlalu byk sebenarnya kisah2 yg terjadi hendak dicoretkan dlm ni, tp disebabkan kekangan masa yg teramat sgt membatas diri utk berbuat demikian..Fokus utama kpd rumahtangga & biz..Insha Allah, ada masa free2 bole la story2..Cerita cuti2 Hong Kong & Dubai/Qatar masih blom dpt update lgi..takpalah, moga aku x lupa semua cerita2 tu & dpt coretkan dlm blog ni sbg kenang-kenangan..

Hrini 2/3/2014 hubby kembali memulakan tugasnya yang hakiki,setelah hampir 4 bulan cuti (2 bln cuti sekolah+2 bln cuti tanpa gaji)..sedih sgt bila setiap hari selalu berdua ke hulu ke hilir, antar Cik Dania ke tadika, uruskan hal biz. tp harini semua aku kena bt sorang seperti sediakala..
Selalunya lps antar Cik Dania ke tadika, kami akn pergi sarapan pekena roti doll la, gulai ikan temenu la..lps tu blk umh, packing order dr customer sama2.. jika aku bizi reply order2 dr customer hubby yg akn amik alih tugas basuh baju/basuh pinggan..sweet sgt nk dikenangkan..berdua kesana sini bak belangkas..

Agak terkejut juga aku, bila hubby amik keputusan utk cuti tanpa gaji 2 bln..ada sesuatu perkara yg berlaku yg menyebabkan hubby berbuat demikian, terlalu frust dgn politik dalaman org atasan dlm bidang pendidikan..
Bimbang sbnarnya aku, selama 2 bulan hubby x ada pendapatan, yg bole dikatakan sbg gaji utama yg menyara kami selama ni. Tapi Alhamdulillah, selama hubby tidak bergaji, dgn duit berbiz on9 inilah yg menyara kami semua, malahan ada lebihan utk kami pergi bercuti2.. Indahnya percaturan Mu Ya allah..
Diuji dgn sedikit ujian, dlm kesempitan itu terdapat jugak kelapangan..

Manusia mmg x pernah adil dlm menghakimi sesuatu perkara, siapa yg berada di atas, maka merekalah yg berkuasa menentukan semua, walaupun kita berada di pihak yg benar..Biarlah mereka puas hati dgn tindakan yg mereka buat harini..tapi Allah sentiasa mendengar doa hamba2nya, terutama yg teraniaya spt kita..

Buat hubby, bersabarlah, omey sentiasa bersama abg diwaktu susah & senang..
Percayalah, apabila kita redha dgn sesuatu yg mengecewakan & menyakitkan hati kita, maka percayalah Allah akan gantikan kekecewaan itu dgn sesuatu yg x dijangka..

Alhamdulillah, rezeki aku dlm biz on9 ni, ternyata mencurah2..Skrg sdg berusaha mencukupkan target sales yg HQ tetapkan, moga dpt tiket percutian free ke Korea, destinasi idaman aku tu..
Aku fokus apa yg aku nak, berusaha sehabis mgkin, Insha Allah moga impian aku tu tercapai..

2 comments:

mummY daniSha said...

setiap kesulitan pasti ada kemudahan di sebaliknya kan...insyaallah janji ALLAH itu pasti...

aine ainun said...

wanie....rindula... ;)

Biasa tu wanie...org ada kuasa kan.
takpa...positif ja OK ;)