Jun 23, 2013

REVISIT PULAU LANGKAWI PART 1- SUNSET BEACH RESORT

ASSALAMUALAIKUM..

Jarang sguh dpt update blog skrg,sibuk memanjang urusan biz.Syukur di atas rezeki dariNYA..walaupun kdg2 terlampau sibuk mengalahkan hubby,tp hati rasa sangat puas sbb Allah permudahkan segala2nya diats rezeki yg dikurniakanNya & amp; paling seronoknya hubby tersayang bg sokongan 100%..

Skrg agak free sket,sbb menunggu stok bedak sejuk tanaka yg x kunjung tiba..hri pertama iklan dlm majalah.com,call & sms masuk bagaikan hujan,smp x sempat nk makan dibuatnya..henfon cap ayam aku asyik hang..kejap ok,kejap hang blk..kang hang kerap2,bole la tukar baru..hehe..apala pelaris yg  nora danish pakai,smp produk bedak sejuk pun meletop2.
Dugaan semestinya x kan terlepas dlm dunia biz ni..macam2,stress   jgk nk dipikir2kan..baru aku tahu pahit maung dlm berbiz ni,mggu lps stress yang amat sgt gara2 bedak sejuk tanaka,smp x tdo mlm dibuatnya.sabar ja la..Alhamdulillah ,semua dah settle.org sabar selalunya Allah akn permudahkan segalanya..

Skrg jom rilex2,x mau stress2 lagi,ayuh tenangkan hati menulis entry cuti2 kami anak beranak yg x sempat nk story lgi ni.byk cerita tertangguh sebenarnya..huwaaaa..

Mengenai cuti2 kami time cuti sekolah bln 6 lps,mcm biasa cerita dah basi br nk update..hehe
Hajat dihati nk ke pulau redang,tp apakan daya blom adanya rezeki utk ke sana..org x sudi nk terima kami kan,nk wat lagu mana.huhu..lalu ku bawa hati yg lara ni ke destinasi lain iaitu pulau pangkor,survey punya survey semua hotel fully booked..arggghhh,frust menonggeng sekali lagi..Ku berlari2 lg bawa hati yg frust menonggeng+tertonggeng pergi jauh2 naik ferry merentasi malacca strait..mesti dh tau kan kemana destinasi yg aku tujui tu,sah2 terpampang tajuk kat atas entry nuu haa..mau lagi berdrama..ekeke..


Belilah tiket dulu sebelom naik ferry..kang x pasai2 kena hambat turun nti..Atas ferry cam biasa,rasa nk termuntah,mual semua ada..haruslah aku kulum cekelat hacks berbiji2..
motifff?bkn sbb peknen ke apa,tp sbb mabuk laut..phewww..Tapi cik dania menten ja dia,lompat sana,lompat sini..siap berkenalan lg dgn ank member blkg,kongsi2 kopok Twisties..

Setibanya di pulau lagenda ini,terus menuju ke tempat yg kami nk sewa keta..tmpt yg sama kami sewa sblom ni..minta keta myvi tp dpt yg ini..itulah namanya rejeki..vios baru lagi,mmg best.kalo ke langkawi,mesti selalu dijodohkan dgn keta vios je.sblom ni vios hitam,kali ni putih plak..
Masa on da way nk ke jeti kuala perlis baru kami call agent ni,smp terus gi amik kereta.mmg terbaikkk..so sapa2 nk ke langkawi masih tercari2 keta utk di sewa bole lah call no ni 0134002720(anuar).
Syarikat ni terletak blkg kenny rogers kalo x silap aku.best sbb dorang suruh kita tgk dulu keta,if kita berkenan baru deal & bayar.kalo kita x mau,bole tukar dgn keta lain.Harga pun agak ok.

Tempat kami menginap utk kali ni ialah SUNSET BEACH RESORT.
terletak di pantai tengah,atas sket pada pantai cenang..dkt2 dgn underwater world tuhh..konsep ala2 bali you..mmg terbaikkk wooo..
Aku booking by fon je sehari sblom dtg..tmpat agak privacy,sesuailah utk yg nk honeymoon..hehe..kami pun dtg honeymoon jgk,tp bawak ank..wakaka..





Sblom check in,posing dulu lah..Cam x kenal kan?ratu posing dua org anak beranak ni..ekeke..
Lps settle urusan check in,jom terjah bilik.kami disambut dgn ramahnya oleh staf sunset.staf sunset akn selit kat telinga sekuntum bunga kemboja sbg tnda selamat dtg @ welcome flower..termasuk en.hubby tirut diselit kan..terus jadi mat bunga laki aku.hehe..selalu ada welcome drink je kan..tp kat sini ada welcome flower..bagus jgk satu kelainan..
Family room..saja kami amik bilik ni,besar sket..bole main aci ligan dlm bilik..hehe..mmg luas,katil ada 2-queen,kat bwh tu bole slide ada satu lagi katil..so bole muat 5-6 org bilik tu..haaa,puas kami guling sana sini..bilik sgt bersih,wangi sguh..hehe..Mmg puas hati stay sini..staf tersgt lah peramah..staf dorang semua pakai kain batik..hehe..dh konsep ala bali kan..
Begitu jgk dgn bilik air sgtlah bersih.mcm nk tdo je dlm tu..wangi sudah semestinya..Menusuk2 dlm hidung kewangiannya..






Ok,posing dulu..buat kenangan di hari tua..gambar family kecik kami..pastu kami rehat,guling2 atas katil,mandi,solat & tido..set alarm pkl 5.30ptg nk bgun terejun laut..hoyeyyyy...
Ok,ni dh bgun pun..siap2 nk mandi laut..jln2 sekitar resort dulu..
Laluan nk ke pantai..resort ni x da mengadap pantai,kalo ada sure kami dh amik dah..tp keluar bilik mmg dh nmpk pantai & bole dgr bunyi ombak..dekat ja..


Yeaayyy..masa utk berlibur..mandi manda..langkawi,kami dtg lagi..

Sukanya cik dania mandi pantai,berkejaran dgn papa..aku x mandi
pun..rasa malas plak nk join sekali..cuma jd tukang amik gmbar ja..skrg ni aku ada hobby baru,suka amik gmbar.hehe..skrg gigih menuntut ilmu dgn hubby camna cara2 nk amik gmbar supaya nmpk cantik & nmpk seni..yeaayyyy...lps ni bole wat part time jadik photographer plak..haha..hubby cakap nk aku jadi cam dia,kreatif & serba boleh..insha Allah..mudah2an Allah permudahkan..
ptg tu mandi manda smbil menunggu utk menyaksikan keindahan sunset..Subhanallah..terpegun sejenak.
Inilah hasil tangkapan aku ptg tu..aku guna camera cokia cap ayam ja..tp nmpk cantik jgk kan..hehe..(puji diri seniri) phuiiiiiii.
Yg ni hubby bg 5 star,katanya mcm dlm poskad..terbaikkk..aku terus kembang semangkuk dgr hubby cakap camtu..weeee
tgk cantik x?? indahnya sguh ciptaan Tuhan..
sbb tu aku suka dtg pantai sbb nk tgk ni lah..tenang sguh jiwa, bole lupa segala stress dlm biz yg sgt memeningkan kepala..
masa ni ramai photographer konon2 nmpk cam profesional lah, pakat amik gmbr pemandangan sunset yg cantik ni..termasuk aku yg x profesional ni, tp aku dok kot jauh je lah,
malu sbb pakai camera cap ayam kampung  je..wakaka..

Dgr azan maghrib,terus blk bilik..
kang x pasal2 kena sampuk hantu air nti, dok lepak tepi pantai time maghrib..

 ♥ I LOVE THE SUNSET ♥
&
♥ I LOVE THE BEACH♥

Hokey..
Jmpa lagi next part ya,story ttg revisit langkawi..
babai..

8 comments:

zuliana abd rahman said...

cantiknya tempat ni wanie.luas pulak tu.kalau ada rezeki ke Langkawi lagi nnt boleh yana try tempat nie.Nanti yana calling2 wanie ok.

Mmg rezeki wanie tiap kali ke Langkawi dpt keta okey.Yana hritu dpt keta rosak tau.Nyaris2 kena tinggal feri ms nak balik.Lepas ni nak try en.anuar punya keta sewa (ntah bila nak ke sana lagi pun tak tau)

Mmg cantik pic yg wanie snap.Guna kamera cap ayam pun hasilnya dah awesome mcm tu kalau guna dslr sure lagi gempak hasilnya kan

roza said...

salam kenal...nice pic...

Kakzakie said...

Cantiknya gambar-gambar yg wanie captured. Sungguh menambat mata kakak.

Aine Ainun said...

bestnya wanie,,,
saya da lame x p jalan, irfan ekcik lagi=)
balik kg ja jauh...

wanie, serius cantik la gambar tu,,,,

Tihara said...

cantik tempatnya di langkawi ni, tapi akak lom ada rezki ke sana lagi :)

ashra said...

wah.makin maju wanie dlm biz
tahniah.skang da jd housewife yg bpendapatan.best tgk wanie

smpt u ols bjalan kan.jeles ni.tgk yana pun g pantai.memang nk kenen hubby ni.hehe.

mamaonie said...

Salam Wanie..
Baru sempat jalan- jalan blog Wanie ni..
Jelesnya cuti- cuti santai tepi laut..
Langkawi pulak tu..
Anyway..happy baca bisnes makin maju..
Moga rezeki Wanie bertambah murah kemudian- kemudian hari....

Rina AVAIL said...

as-salam..wanie..apa khabar?

sori lama x jengah blog wanie..sy sama mcm wanie juga..sibuk dgn bisnes hihi

bestnya resort tu..misti mahal kan? gambar yg last tu mmg mcm poskad..cantik :)