Aug 24, 2011

Puncak Mutiara Cafe


Rasanya bulan puasa kali ni aku betoi2 rilex, sbbnya aku mula start awai menjait baju2, berbanding thn2 lepas, mcm org gila dibuatnya. Thn ni sempat jalan2 sana sini lagik.
Hajat utk menikmati Nasi Beriani Paha Kambing yg diidamkan2 termakbul juga, mggu lepas x sempat nk singgah sbb tempat dah full. Kali ni kelab keluarga sekolah hubby bt majlis berbuka di sini, kami sampai agak lewat di cafe, memandangkan kami bertolak selepas hubby habis latihan hoki dlm kul 6.30ptg dari alor setar, cuma 1 minit lagi utk msuk waktu berbuka, kelam kelibut dibuatnya x sempat nk amik gmbr byk2 & meronda sekitar cafe tu..sampai ja terus cari meja yg dh direserve tuk kami, bila berkumandang ja azan, kami pn terus ngap..nyum2
Bila mula2 sampai aku sgt terkejut adanya cafe yg grand sebegini rupa dihujung kampung, mmg x sangka. Jalan nk masuk ke cafe ni pun kecik saja, lalu kot celah2 umh org, jln hnya muat utk sebijik kereta ja lalu.. kalo berselisih haruslah salah satu kereta kena berhenti. Kehebatan cafe ni aku bole katakan mengalahkan hotel 5 bintang..tempatnya sgt luas, berbaloi rasanya dtg sini..
Tempat makan disediakan dlm bentuk wakaf2..rasa real la kekampungannya..


Aku mmg rekemen sgt sapa2 yg teringin nk try sini, mmg terbaek dr semua segi (makanan,layanan & harga yg berpatutan)..& tempatnya tersgtlah cantik..
Tapi kalo hendak dtg tuk berbuka mestilah booking dulu, sbb org tersgtlah ramai..aku anggarkan kereta yg sediada diparking sewaktu kami tiba lebih kurang 200 lebih buah kereta..tempat parking kereta cafe ni pun luas mcm pdg bola, siap ada org tlg jaga parking lagik..


Nasi Beriani Kambing Grill..


Kombinasi sate 7 jenis daging (ayam,kambing,arnab,ostrich,rusa,lembu,burung puyuh)


Nasi Beriani Paha Kambing..
Menu yg x sempat nk amik gmbar Air Kelapa Kristal Blender (susu kambing), Jus Ambra Shakes & ABC Special Puncak Mutiara..
Jom la terai sini ya, mmg terbaek!!..http://www.puncakmutiara.com/

5 comments:

penDragon said...

sedap tu, nnti boleh ajak adi pergi try! dia suka sgt la kambing2 ni...

~IZZAH~ said...

aaaa... sedapnya kambing.. pebret ni..

Aku DaN SeSuAtU said...

lor sub..awat xmai singgah umh aku..dekat sangat dh..

wanie amerie said...

pendragon:nati kita p lagik ramai2,best sgt tmpt ni..
izah:kena try sbb kambing dia sedap & lembut..nyum2
ila:aku x tau dkt2 umh hg,kalo x leh rojer hg..

Anonymous said...

buy xanax pristiq xanax drug interactions - safe way to buy xanax online