Jun 26, 2012

Madagascar 3- Europe's Most Wanted

Semalam berpeluang bawak Cik Dania tengok wayang citer Madagascar 3-Uerope's Most Wanted..
 Menyaksikan 4 sekawan iaitu Alex, Marty, Gloria dan Melman yg masih lagi meneruskan pengembaraan mereka di luar dunia zoo.
Pelbagai aksi2 yg melucukan sepanjang pengembaraan mereka..
Ni merupakan kali kedua bwak cik dania tgk wayang..kali pertama dulu, gagal! 
sbbnya lepas 15 minit, terpaksa keluar panggung dek kerana cik dania meraung x mau tgk.. 
Tapi kali nie, mission successfull..
yeay..yeay..
Cik Dania suka sgt citer nie, gelak je dia.. Adakalanya aku pun konpios, 
cik dania nie gelak buat2 ker @ betul2 dia rasa nak tergelak tgk citer tu..  
Mama & papa suka sgt sbbnya cik dania dah baik skrg,
 x buat perangai, dgr ckp mama & papa..
mcm tulah anak mama, kalo baik2 selalu mcm ni boleh bawak lagik lepas nie..

Babak si rakun tu nama apa tah, yg tangkap jiwang dgn Sonya (bear).. part yg paling best ialah bila bear naik motor ducati dgn si rakun.. perghh..lawak sguh!
Apapun, citer ni mmg sgt menghiburkan, sesuailah sgt sapa2 yg nak release tension tu..
  sure akan tergelak2 smpi sakit perut..



 Lepas habis tgk wayang, singgah karaoke jap.. 
Dah lama sebenarnya, x test suara kami yg sumbang mambang nie.. hehe..

9 comments:

mummycda said...

Best..best...wanie tgok kat mana?...c.plaza ke....ida sll tgok kat aneka,jitra....lama dah tak p tgok wayang....huhuhu

Masya said...

sesekali bwk anak tgk wayang realese tension kan.. sy belum lg berkesempatan nak bwk anak g tgk wayang.. tkt dia menjerit.. hihihihihi....

ashra said...

Bestnye...dania.Kita pun enjoy sama kan tgk katun ni.

Saya kalu nak bawak aleesya,mmg aleesya je la dating dgn papanya..lama tul tak masuk wayang

mummY daniSha said...

dah tgk citer ni..tp sy suke lg madagascar 1 dan 2 kot hehe..sebab rasa yg ni kurang funny sikit heehe

wanie amerie said...

ida:wanie pun selalu tgk kat aneka lah..tapi wanie selalu pi hari bekerja, jarang pi hari cuti sbb org ramai..nnti aira besar sket,bleh lah bawak dia pi tgk..

wanie amerie said...

masya:mmg best bawak anak2 pi tgk wayang..enjoy sgt2, nak2 tgk citer kartun..kita tumpang gelak sama2 dgn anak..anak saya 1st time mmg dia bt hal..tapi dah pesan2 byk2 kali,oklah dia skrg..hehe

wanie amerie said...

ashra:nnti bawak aleesya dgn Aaron tgk wayang, sure lagi best..
tapi tulah,nak bwak ank2 kena tgk citer kartun jelah..br funny sket.
kang citer cintan2 tangkap leleh, mulalah anak2 kita nak buat hal..

wanie amerie said...

mummydanisha:betul,mmg madagascar 1 & 2 lg funny..tapi dah layan, kita pun tumpang gelak lah sekaki..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy haritu bwk anak tgk citer snow white yg dgn hunter tu..sbnrnya sy nk tgk haha..cian kat anak kena layan citer berat hihi