Jan 3, 2012

Saham Bank Rakyat

Alhamdulillah tadi selesai sudah urusan utk menambah syer saham dalam bank rakyat.. Rasanya ramai yang dah tau Bank Rakyat so far memberi pulangan yang sangat baik 15% dividen setahun kepada ahli Bank Rakyat & kelebihannya adalah mmg dah siap2 ditolak zakat sekali.
Dalam bulan April 2011 lepas, Bank Rakyat telah membuka kembali saham Bank Rakyat untuk menjadi anggota baru dan tambahan saham kepada anggota dan juga pelanggan-pelanggan Bank Rakyat. Masa tu hubby mmg dah jadi ahli pun, cuma aku ja yg baru nk jdi anggota baru.. Tapi setiap org dihadkan hnya RM500 saja.. Masa tu lepas saja dgr berita bank rakyat buka saham baru sebanyak RM1 billion, esoknya pagi2 lagi aku & hubby pergi bank rakyat, mak oii rupanya dah ramai manusia yg lebih awai lg dari kami walaupun masa tu bank belom buka lagi.. Punyalah Q pjg nak amik no, lepas amik no kami blk umh dulu sbb dpt no 200 rtus lebih.. Ptgnya bru dtg blk..
Lepas settle semua urusan ada tnya sorang kakitgn bank tu jika nk tambah syer lagi, camna?.. Dia suruh isi borang dulu, then tggu surat dari bank kalo bole tambah ke tak.. Masa last november 2011, kami dpt letter from bank rakyat bole tmbh syer.. Syukur sgt, sbb bukan semua ahli dpt peluang ni.. Aku dibenarkan tmbh 1k, but hubby 5k.. Sbb masa isi borang dulu kat ruang utk tmbh syer, aku hnya isi 5k tetapi dpt 1k saja, hubby plak isi 10k & dpt 5k.. Takut plak aku nk isi byk2, kang dpt nanti x tau mana nak cekau duit.. Disebabkan dah ada pengalaman yg lepas, tdi waktu isi borang utk tambah syer aku punyalah berani gila babun boh siap2 10k, haha.. mcmla byk duit sgt. Tapi takpe, kakitgn bank rakyat tu ckp kalo dpt tawaran tmbh lebih tapi kita hnya tmbh setakat mana yg kita ada pun takpa, bkn nk kena saman pun..
So skrg, tggu ja la bila nk dpt surat utk tambh syer bank rkyat pun tatau..
Rasanya ASB pun dah bole update kot yer, sbb tgk dah ramai manusia beratur setiap kali lalu depan ASB..

7 comments:

>>EiN@>> said...

wow bestnya,bank persatuan pun ok jgk tp rsnya dlm 10% je...kalau main emas lagi berbaloi2 tgh berlajar n cuba skit2...

wanie amerie said...

btul tu k ina, hubby sub ada msk bank persatuan jgk tp sub x msk pun, x dok duit.. mmg stkt ni bank rakyatlah yg pling tinggi compare bank2 len.
k ina try la main emas, sbb ada org ckp lagi tinggi..

>>EiN@>> said...

kmpn sama xleh nk masuk sbb gajipn sekadar keperluan dlu..bilala agaknya nk lebihpn entahla....dh stat dh main skit2 tp dia jgka ms pnjg bru nmpk...CNY ni harap2 emas naikla....

mummY daniSha said...

sy pun join jugak..rm 500 je hehee....=p

x paham sgt pasal saham2 ni...tu pun hubby yg masukkan huhu

senoipraaq said...

Saya ni dah lama masuk saham BR ni dah hampir 10 tahun kut,tiap tahu dapat 1k lebih.yelah dulu tak beli banyak,nyesalpun ada.baik simpan kat BR daripada ASB.asb hanya beri dalam 8 percent aje tiap tahun!saya ni dah lama isis borang nak tambah saham BR ni tapi dah bertahun-tahun tak menerima apa-apa surat dari BR.

manusia biasa said...

Salam...jika berminat utk menjual saham bank rakyat boleh email saya di phefit3@gmail.com..putrajaya..

manusia biasa said...

Salam...jika berminat utk menjual saham bank rakyat boleh email saya di phefit3@gmail.com..putrajaya..