Nov 20, 2011

Disinilah tempat pertama kami dating!!...

Ho ho ho dah cuti sekolah, yabedabeduuu!!!.. sukanya bila tiba time cuti sekolah, bermakna hubby pun start cuti.. boleh lah ronda2 sakan kami..
Semalam pergi makan kat Restoran Dusun Permai, teringat blk sbb tempat nilah 1st time kami dating dolu2.. masa tu zaman moda remaja lagi..
Bercerita ttg 1st time dating dulu, disebabkan kami takut terserempak dgn org yg kenal kami maka pilih restoran nilah yg agak jauh sket dgn harapan x terserempak lah dgn sapa2 yg kenal kami, kang kantoi nanti. Restoran ni terletak di Bandar Darulaman, Jitra..
Masa tu aku dah abis SPM msk lower 6 kejap sblom dipggl msk ke UITM, rasanya dlm 2 mggu je kot aku sempat msk lower 6 kat SMK Dato Syed Omar, manakala hubby masih mengajar sekolah lama aku SMK Kepala Batas. Pastu kami pun janji la nak jumpa kat bus stop depan airport lepas blk sekolah dlm kul 3 camtu lah. Oh teringat bus stop depan airport tu menjadi saksi percintaan kami, sbb selalu nk keluar dating mesti jumpa dulu kat situ sebelum pergi mana2 tempat lepas tu..
Zaman tu hubby aku x der kereta lagik naik motor ja, aku pun sama pergi sekolah naik motor. Tapi kami tidaklah naik motor sekali bila nk gi dating, msh naik motor masing2 ye.. Aku dgn lengkap berpakaian baju sekolah 1st time keluar dating dgn cikgu hari tu....hihi
Bila dah jumpa haruslah dicontrol abis..haha.. aku minum je, hubby yg makan katanya lapar baru blk sekolah. aku plak kata dah kenyang, padahal dlm perut asyik dok berkeroncong ja lapar tapi disbbkan malu2 kucing masa tu sanggup berlapar konon terus kenyang bila dah jumpa dgn buah ati.. masa tu bercakap pun masih membahasakan diri 'saya' & 'cikgu'.. dating kejap ja dalam sejam gitu, kang lama2 blk umh kena sekeh kepala dgn mak aku nanti.. lawak ja bila terkenangkan kisah dulu..hehee


Restoran ni tenang je, sesuwailah utk sapa2 nk dtg dating.. lanskap dia pun cantik. Sebelah wakaf tu adalah sungai, tapi kami pergi waktu malam maka x nmpklah sungai tu.


Di wakaf nilah 2 hati bertemu 11 tahun yg lalu & di wakaf yg sama jgklah kami duduk malam tu..


Dah 3 hari Dania blk umh mak tok, rindu sgt2 kat budak comei ni. Janji nk blk hari ni, tp seronok sgt dok umh mak tok sampai mama & papa nk gi amik pun x mo blk lagi.. huhuu.. Dania nak bagi peluang mama & papa honeymoon ekk!!! bagus..bagus..

2 comments:

-effa ayub- said...

sweetnya :) commel sgt anak sis. :)

nnti try pula makan dekat "Yob Corner" .. koewteow goreng dia memang sedapp gilaa.. masakan lain pon mmg best sgt2 lah..saya dh try semua menu dia. serius x menyesal..
kedai medan dekat depan TNB Jitra n sebelah IPD Kubang Pasu. kedai yg ujung skali nama YOB CORNER.serius best. kalau dh try kat sna nnti update la ye :)

pak sheikh said...

Salam... Bro kenapa x buka dekat hospital...